İçerik değiştir



- - - - -

Filistin Doğu Türkistan’ı Unutturmasın


  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 ahmetsecer

ahmetsecer

    Zaman buldukça takılır

  • Üyeler
  • 121 Mesaj

Gönderim zamanı 16.06.2010 - 16:29


Gazze’ye giden yardım gemisine İsrail askerlerinin saldırmasıyla yaşanan zulme tüm dünya tepki gösterdi. Şimdi gündemde Filistin var, Filistin’de haksız yere şehit edilen masum kadınlar ve çocuklar var. Peki sadece Filistin değil de bütün Türk ve İslam alemi kan ağlarken sadece Filistin’i gündeme getirmek doğru mu? Ya her gün Doğu Türkistan’da, Irak’ta, Afganistan’da yaşanan inanılmaz katliamlara ne demeli? Her gün bu ülkelerde yüzlerce masum Müslüman şehit edilmiyor mu, insanlar yurtlarından sürülmüyor mu? Sürekli bitip tükenmeden yaşanan bu işkenceleri tüm dünya ülkeleri bir köşeden sesini çıkarmadan seyretmiyor mu?

Şimdi size Doğu Türkistan’da yaşayan Türklerin neler çektiğini gösteren bir videoyu izlemenizi öneriyorum: vimeo.com/5688102 Videoyu seyrettiğinizde oradaki insanların nasıl büyük bir yaşam mücadelesi verdiklerini, nasıl korkunç işkencelere uğradıklarını göreceksiniz. Doğu Türkistan’da sokaklar cesetlerle dolu. Bu topraklarda masum insanlar yaşarken Çin hükümeti gözünü bile kırpmadan nükleer bomba denemeleri yapıyor, yüzlerce Uygur Türk’ünü sebepsiz yere bir gecede idam ediyor, kadınlar gece evlerinden toplanıp götürülüyor ve bir daha kendilerinden hiç haber alınamıyor. Onlar da anne değil mi, onlarında evlatları yok mu, onların da yaşama hakları yok mu?

Müslümanların çektikleri bütün bu acıların tek çözümü var. Bu acılar ne Gazze’ye yeni bir gemi göndermekle, ne sokaklara dökülüp pankart açmakla, ne İsrail bayraklarını yakmakla, ne de Çin mallarını boykot etmekle bitmez, asla bu yöntemlerle çözülmez. Çözülmediğini yıllardır görüyoruz. Tek çözüm tüm Müslümanların birleşmesidir. Şu anda Müslümanların üzerinde çok ağır bir taş var. Bir iki kişi tutup bu ağır taşı kaldırmaya çalışırken bir yandan üzerine yüzlerce kişi bastırıyor. Onlar bastırdıkça her gün yüzlerce şehit veriliyor, sokaklar kan gölüne dönüyor. Bu taşı binlerce Müslüman birleşip kaldıracak, tek çözüm budur. Ahir zamanda Müslümanların kurtuluşu İttihad-i İslam’dır, bu yolda birleşmektir. Birleşip kimsenin karşısında duramayacağı bir Türk İslam Birliği’ni hemen ama hemen hiç vakit kaybetmeden kurmaktır.






Benzer Konular Daralt

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli